Rapportbok

Rapportbok

Vok:s Rapportbok

Vetlanda Ornitologiska Klubb

AFTONFALK-Ett 45årsjubileum.

RapporterPosted by VOK Fri, May 31, 2013 14:37

AFTONFALK -ett 45årsjubileum.

I dag för 45år sedan var vädret lika vackert som i dag. Jag satt hemma på

Wiilhelm Petris väg och srev lönerapport ill Skogsvårdsstyrelsen om mina beredskapsgubbar som jag arbetade med då. Plötsliigt ringde det på dörren och där

stod Bengt Lindhe som med andan i halsen sa:Det flyger en liten mörk falk och fångar sländor i Upplanda.

Vi åke dit, parkerade i grusgropen där Backsvalor flög omkring,gick bort till bron över bäcken och fortsatte. Buskskvättan sjöng occh Rosenfinken visslade. Vid skogskanten vek vi av till höger och plösligt såg vi den. En Aftonfalk! den ryttlde till, tog en slända som den galant lyfte till munnen med foten. Bilden sitter för evigt etsad i minnet.

När så nu en Aftonfalk vistats några dagar i Uppland blev min bsvikelse stor att jag inte hann åka ut och se den och den hade rapporterats Ejåterfunnen sedan i ´söndags.

I onsdags hade jag ärende till san, stannade vid tornet i Upplanda för att ta en sväng till Åtorpet med Benji. Det var lungt med fågel , jag spanade slentrianmässigt bort mot Reningsverket då plösligt en Falk kommer in i synfältet För en gångs skull var ljuset perfekt, skärpan också.

En Lärkfalk tänke jag . Men STOPP.det stämmer inte. Inte har väl Lärkfalken så tvärrandig sjärt och så rostfärgatt huvud!! Nä det har den inte. Vad jag sett var en AFTONFALK. Det skiljde på 2 dagar på att det var 45 år sedan. Avståndet från gamla obsplatsen 300m. Den förstta var vid en ledningsgata på andra sidan ån ochtill vänster om Skogshälleberg

LarsJohan Lindqvist

  • Comments(0)//rapportbok.norhagen.se/#post130