Rapportbok

Rapportbok

Vok:s Rapportbok

Vetlanda Ornitologiska Klubb

Lediga lägenheter.

RapporterPosted by VOK Fri, February 12, 2016 19:26

"Holkspikning med tema "Småfågelholkar" vid Parkförrådet i Upplanda" står det i programmet. Fel, fel, fel! Holkskruvning skulle det ju vara. För det är det handlar om nu för tiden när ett gäng händiga människor, beväpnade med skruvdragare, drar in i parkens verkstad vid Upplanda. Ett tack till Sussie som talar väl för oss och således bidrar till att upplåta en mycket välutrustad verkstad för våra övningar. Ett tack till Sören som såg till att det fanns virke på plats och ett tack till alla andra som bidrog!

Således står nu ett 30-tal nya, lediga lägenheter till förfogande när talgoxar, blåmesar och så småningom svartvita känner häckningslustan komma över dem. För det lär väl i huvudsak bli de arterna som invaderar.

Fler lägenheter lär det bli om två veckor när det är dags för holkskruvande igen. Men - då blir det lite annan inriktning med specialholkar för rödstjärtar, grå flugsnappare, trädkrypare och vad det nu kan bli. Den som är på plats får se.

//Börje

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.