Rapportbok

Rapportbok

Vok:s Rapportbok

Vetlanda Ornitologiska Klubb

Säkrad skådeplats.

RapporterPosted by VOK Sun, May 19, 2019 13:16
Tidens tand hade inför årets skådarsäsong märkbart gnagt på Rågsjötornets mer eller mindre vitala delar. Detta påpekades vid en kontakt med Länsstyrelsens Skötselenhet och eftersom de inte kan äventyra folks säkerhet föreslog de en avspärrning av tornet tills de hade folk att sätta in på reparationsarbetet. Till hösten eller så. Men då kan det bli en helt ny plattform. Om pengar finns. Nåväl - med syfte att hålla tornet i gång under säsongen erbjöd sig VOK att reparera det viktigaste om Länsstyrelsen höll med material. Och så blev det. På kvällen torsdagen den 16 maj drog ett gäng VOK-are till Rågsjö med verktyg och virke och målsättningen att säkra fortsatta skådarupplevelser von oben.
Sussie, Inge och Lennart efter väl förrättat värv.

Efter byte av någon trallbräda, några trappsteg, en bit räck, diverse förstärkningar och dragning av ett otal vagnbultar kändes tornet riktigt stabilt och bra. Länsstyrelsen tyckte dock att vistelse på egen risk får gälla tills vi får den där plattformen. När den nu kommer smiley.

En fin kväll som också bjöd på ett par grönbenor och en galande gök.

2019-05-16/Börje Gustafsson

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.